Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

  Trustscore 4.6 | 883 arvosteluun

  Vastaanota edullinen lainatarjous

  0
  Erinomainen
  Perustuu 883 arvosteluun
  1 päivää sitten
  Olen iloinen kun kaiki meni ihan hyvää
  Olen iloinen kun kaiki meni ihan hyvää
  Solveiga Upite
  1 päivää sitten
  nopeus ja helppous
  nopeus ja helppous
  Pentti Kuoksa
  2 päivää sitten
  Nopea vaivaton ja selkeästi esitettynä.
  Nopea vaivaton ja selkeästi esitettynä.
  Markku Tapani Heiskanen
  4 päivää sitten
  Hyvin toimi.
  Hyvin toimi.
  Mika
  6 päivää sitten
  Kommunikaatio
  Kommunikaatio. Asialliset keskustelut ja joustavuus.
  Jorma Vilho Leipälä
  8 päivää sitten
  Nopea
  Löytyi sopiva tuote erittäin nopeasti
  Tesa
  8 päivää sitten
  Kaikki toimi hyvin
  Kaikki toimi hyvin
  Minna Anneli Kasurinen
  14 päivää sitten
  Lainaa oli helppo hakea
  Lainaa oli helppo hakea. Palvelu oli myös asiantuntevaa. Pyydetyt liitteet oli helposti lähetettävissä. Myös tällainen joka ei ole hyvä tietokoneen kanssa.
  Tanja Tiihonen
  14 päivää sitten
  Helppo ja hyvä
  Helppo ja hyvä, asianmukainen
  Erja Leena Ihonen
  22 päivää sitten
  Minulle on AINA vähän ongelmallista…
  Minulle on AINA vähän ongelmallista päästä jyvälle mitä tarkoitetaan mutta virheiden ja omien hoksottimien kautta tulee se "Ahaa" elämys ja kaikki hoituu todella hyvin. Kiitos kuitenkin kuuluu Teille joten, hyvin menee.
  Riitta
  22 päivää sitten
  Arvostetaan asiakasta.
  Kaikki toimi joustavasti.
  Jukka Jokinen
  23 päivää sitten
  Oli hieman hankala ilmoittaa nuo…
  Oli hieman hankala ilmoittaa nuo veropäätös viimmein hokasin että voi ottaa kuvan
  Alpo Komminaho
  23 päivää sitten
  Erittäin hyvä ja aktiivinen viestintä…
  Erittäin hyvä ja aktiivinen viestintä prosessin aikana, asiakkaalla tieto miten asiassa edetään. Puhelinpalvelu asiakaslähtöistä ja ystävällistä. Nopea päätös.
  S.N
  24 päivää sitten
  Selkeää ohjeistusta
  Selkeää ohjeistusta, soittamallakin sai heti yhteyden. Sujuvaa toimintaa.
  Smertsu
  28 päivää sitten
  Sain helpotuksen elämääni teidän…
  Sain helpotuksen elämääni teidän kautta! Kiitos siitä! Hienosti toimi!
  Simo Blom
  13 Kesäkuu
  Yritys on ollut kärsivällinen ja…
  Yritys on ollut kärsivällinen ja yritttänyt löytää ratkaisun minun pieneen ja väliaikaiseen pulmaani. Kiitos siitä.
  Antti Koskinen
  12 Kesäkuu
  Спасибо за предоставленные кредит! Моя заявка была очень быстро рассмотрена и одобрена. Буду рекомендовать вас своим друзьям. .
  Ваша компания быстро рассмотрела и одобрила кредит.
  Olga Vargina
  7 Kesäkuu
  Nopea ja hyvä
  Nopea ja hyvä
  Leena Marketta Juuti
  7 Kesäkuu
  Mukava asiointi !
  Palvelu oli sujuvaa ja miellyttävää, asiat hoituivat näppärästi!
  Anuski
  6 Kesäkuu
  Kokemuksia luoton hausta verkossa
  Luoton käsittely ja rahan siirto oli nopeaa. Muutenkin palvelu oli ensiluokkaista. Axolainaa voisi suositella ystävillekin.
  Jarmo Sihvonen

  Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiselle on:

  1. lainan hakeminen vain yhdestä paikasta
  2. lainahakemuksen täyttäminen väärin
  3. pienet tulot
  4. haetun lainasumman suuruus
  5. maksuhäiriömerkintä

  1. Kilpailuta yhdistelylaina

  Haitko lainojen yhdistämistä vain yhdestä pankista? Yhden pankin kieltävä vastaus ei tarkoita, ettet voisi saada yhdistelylainaa muualta. Kaikkien näiden hakemusten täyttäminen voi kuitenkin tuntua työläältä, esimerkiksi perinteisissä kivijalkapankeissa joudut täyttämään hakemukset yksitellen pankeittain, jolloin lainojen yhdistäminen voi tuntua haastavalta ja aikaa vieväältä.

  Kun lainojen yhdistämistä haetaan Axolainan kautta, lähetämme yhdistelylainahakemuksesi useaan pankkiin yhtä aikaa. Sinun ei tarvitse täyttää kuin yksi hakemus saadaksesi lainatarjoukset useilta eri pankeilta. Näin säästämme huomattavasti aikaasi. 

  Me kilpailutamme puolestasi useita pohjoismaalaisia, luotettavia pankkeja ja rahoitusyhtiötä, jotka toimivat pelkästään verkossa. Modernit online-pankit ja rahoituslaitokset pystyvät tarjoamaan kilpailukykyisempiä korkoja, sillä fyysisten konttoreiden kustannuksista ei tarvitse huolehtia. Tämä näkyy heti lainasi hinnassa. Kauttamme haet yhdellä hakemuksella yhdistelylainaa yli 20 eri pankista, ja sinun on mahdollista yhdistää lainoja jopa 60 000 € saakka.

  Lainaa kannattaa aina hakea, vaikka et olisi varma sen hyväksymisen mahdollisuuksista. Et voi tietää myönnetäänkö sinulle yhdistelylaina, ennen kuin teet hakemuksen.

  2. Täytä lainahakemus oikein

  Lainahakemuksen täyttämisessä tulee olla huolellinen, sillä yksi syy hylätylle lainapäätökselle voi olla virheellisesti täytetty hakemus. Erityisen tärkeä osa hakemusta on kohta, jossa kysytään lainojen yhdistämisestä. Mikäli haluat yhdistää lainat, tulee sinun valita hakemuksesta ”haluan maksaa nykyisiä lainoja pois.” Muutoin iso lainasumma voi vaikuttaa pankin halukkuuteen myöntää laina. 

  Luettele kaikki yhdistettävät lainat hakemuksessa. Mikäli olet merkinnyt haluavasi yhdistää lainat, mutta et hakemuksella ole kertonut, mitä lainoja tämä summa sisältää, voi se aiheuttaa lainahakemuksen hylkäämisen. Kerro siis hakemuksella avoimesti kaikki nykyiset velkasi. 

  Kun haet yhdistelylainaa, on todennäköistä, että pankki pyytää sinulta tositteita. Tositteet voivat koskea joko tämänhetkistä taloudellista tilaasi tai tietoa tulevaisuuden maksukyvystäsi. Jos näitä tositteita ei toimiteta pankille, voi se hylätä hakemuksesi. Muista siis toimittaa kaikki pyydetyt tositteet, jotta saat lainan mahdollisimman nopeasti tilillesi. 

  3. Merkitse kaikki tulosi hakemukselle

  Lainojen yhdistelyn este voi olla myös tämänhetkiset pienet tulot. Kaikki yhteistyöpankkimme vaativat hakijoilta säännöllisiä vuosituloja, joten jos tulosi ovat liian epäsäännölliset, ei lainaa välttämättä myönnetä. Voit kuitenkin edesauttaa lainahakemuksen hyväksymistä muun muassa seuraavilla tavoilla.

  Merkitse tulosi tarkasti hakemukseen. Jo muutaman sadan euron vaihtelu tuloissa voi olla ratkaisevassa asemassa lainan myöntäjän näkökulmasta. Jos sinulla on epäsäännölliset tulot, on erityisen tärkeää, että ne on merkitty hakemukselle mahdollisimman huolellisesti. 

  Lainahakemukselle kannattaa aina lisätä myös mahdolliset puolison tulot. Kun talouden kokonaistulot ovat hakemuksella isommat, myös hakijan maksukyky nähdään parempana. Kyseessä ei tällöin ole yhteishakemus puolison kanssa, vaan tulojen lisääminen hakemukselle auttaa pankkia hahmottamaan kokonaiskuvan taloudesta. 

  Pariskunta ajaa ilta-auringossa maastopyörillä onnistuneen lainojen yhdistämisen jälkeen

  4. Hae yhdistelylainaa vain vanhojen velkojen yhdistämiseen

  Yhdistelylainaa kannattaa hakea vain lainojen yhdistämiseen sen sijaan, että siihen sisällyttäisi uutta käyttölainaa. Jos haet lainaa enemmän kuin nykyisten lainojesi kokonaissumma on, voi se aiheuttaa hakemuksen hylkäämiseen. Hae siis lainaa vain sen verran, mitä tarvitset vanhojen velkojesi takaisinmaksuun. 

  Mikäli sinulta löytyy useampi laina tai kulutusluotto, voi haettu lainasumma olla isokin. Pankit saattavat kokea haetun yhdistelylainan olevan liian suuri, eivätkä sen vuoksi hyväksy lainahakemusta. Vaikka paras ja edullisin vaihtoehto onkin yhdistää kaikki vanhat lainat yhdeksi, yhdistelylainaa on mahdollista hakea vain osalle nykyisistä veloistasi.

  Tällaisessa tilanteessa nykyisiä velkojasi tulee tarkastella rationaalisesti ja priorisoida niistä kalleimmat, eli korkeimman koron sisältävät lainat. Maksa pois kaikkein kalleimmat lainat ensimmäiseksi. Valitse lainoista kalleimmat, laske ne yhteen ja hae yhdistelylainaa tällä summalla. Näin saat parannettua taloudellista tilaasi, jo muutaman prosentin koron alentuminen kalliissa lainassa tuo sinulle tuntuvia säästöjä.  

  Voit myös yrittää hakea uudelleenrahoitusta yksittäiselle kalliille lainalle. Kun kalleimman lainan hinta laskee, vaikuttaa se positiivisesti lainojen kokonaissummaan. 

  5. Maksuhäiriömerkintä ei estä lainansaantia lopullisesti

  Ehkäpä yleisin ja valitettavin syy sille, ettei lainojen yhdistely onnistu, on hakijan maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkinnän on tarkoitus suojella henkilöä ylimääräiseltä lainojen ottamiselta ja näin velkakierteen lisäämiseltä. Takuusäätiön mukaan maksuhäiriömerkinnän suurin hyöty onkin se, ettei maksuhäiriöiselle myönnetä lainaa. 

  Kun maksuhäiriömerkintä poistuu, voit taas hakea lainaa normaalisti. Tässä voi kuitenkin kestää kauan. Luottotietojen puhdistuminen muuttui uuden lakiuudistuksen myötä huomattavasti nopeammaksi. Aiemmin maksuhäiriömerkintä on pysynyt rekisterissä jopa kaksi vuotta, ja nyt merkintä poistuu velan maksun jälkeen jo muutamassa kuukaudessa! Lakiuudistus astui voimaan vuoden 2022 aikana.

  Aika auttaa – myös lainojen yhdistämisessä

  Mikäli et näiden vinkkienkään avulla saanut lainojasi yhdistettyä, suosittelemme antaa ajan kulua ja yrittämään lainojen yhdistelyä hetken päästä uudelleen. 

  Elämäntilanteen muutokset, kuten pienemmät asumiskustannukset, palkankorotus tai säännöllisemmät tulot auttavat lainan saantia. Kannattaa siis hakea lainaa uudelleen viimeistään siinä vaiheessa.

  Mikäli saat kieltävän vastauksen kaikilta kilpailuttamiltamme pankeilta, pyri lyhentämään lainoja mahdollisimman paljon muutaman kuukauden ajan. Kun kokonaisvelkasi pienenee, ovat pankitkin halukkaampia yhdistelylainan tarjoamiseen.